Valg af nye jern.

Der var engang, hvor jeg drømte om at kunne spille golf på højt niveau og vel at mærke gøre det med udstyr magen til det, de største golfstjerne i verden spillede med. Da jeg startede som 17 årig var jeg veltrænet, smidig og fuld af tro på eget potentiale. Her 25 år, 40 kg. og adskillige kroniske skader på bevægeapparatet senere, er drømmen en helt anden!

Dengang ville jeg spille med udstyr fra de helt store brands som Titleist, Callaway, Taylormade og Mizuno. Det udstyr som Tiger Wood og de andre topspillere i verden spillede med. Det lykkedes mig da også at komme til at spille med en præcis kopi af Tiger Woods’ driver og Colin Montgomery’s fairwaykøller. De to var nr. 1 på hhv. den amerikanske og den europæiske golfrangliste dengang.  Jeg investerede også i wedges magen til dem, de fleste i verdenseliten benyttede. Med hensyn til jernsæt har jeg dog aldrig rigtig ejet et fra en af de helt store producenter.

Fra hcp 72-8,6 spillede jeg med Wilson Fat Shaft jern. Ingen af idolerne i den absolutte verdenselite spillede med Wilson, og slet ikke med Fat Shaft som allerbedst kan betegnes som klodsede og ikke særligt æstetisk flotte jern. Men de virkede, og da jeg var med på beatet på resten af mit gear, var det okay at have mindre populære jern i bag’en. Da jeg blev tvunget til at stoppe med golf i en stadig ung alder var drømmen om fedt udstyr og endnu lavere hcp stadig indtakt.

Efter at have været væk fra golfsporten i en del år pga. skader, dårlig økonomi og fokus på andre ting i livet, vendte jeg tilbage for ca. 6-7 år siden. Drømmen om spil på højt niveau brast i takt med at jeg blev ældre og fik kroniske skader i begge knæ og en ankel. Håbet om at kunne spille op til det tidligere hcp og måske endda forbedre det lidt fik mig alligevel til at forny udstyret og starte på en frisk. Ny driver, putter og jern med den nyeste teknologi skulle købes ind. Det blev til Taylormade, Odyssey og Nike. Da det kom til jernene lykkedes det heller ikke denne gang at komme hjem fra shoppen med et sæt af de helt store, populære brands, jeg stadig drømte om at spille med. Tværtimod! En vis realisme og modenhed havde sammen med den højere alder og flere skavanker erstattet ungdommens gå-på mod og store tro på egne evner. Jeg endte med at vælge et sæt fra en producent, som mest blev benyttet af pensionister, de dårligste spillere i min klub og nogle ganske få andenrangs professionelle. Jeg endte med det sæt, jeg slog længst med under testen, nemlig KING COBRA!

 

King Cobra AMP har tjent mig godt i den korte tid, jeg har spillet med dem, og jeg har intet at udsætte på spille-egenskaberne. De har næsten givet mig den længde tilbage, som jeg opnåede dengang, jeg var ung. Trods fokus på længde har jeg uden problemer kunne arbejde med at kurve bolden. Mit arbejde med at slå en bevidst draw har været uproblematisk. Så ingen fejl på dét! Jeg drømmer dog stadig om et flot og dyrt sæt som dem, de allerbedste spillere i verden bruger. Nu har jeg bare nået en alder og en modenhed der gør, at jeg prioriterer gode runder frem for prestige.

Jeg har erkendt, at min alder og fysik gør der umuligt for mig at holde fast i drømmen om at spille drømme golf med udstyr som det, de professionelle er i stand til at spille med. Jern med ekstra hjælp er vigtigt for mig, hvis jeg skal have den fulde glæde ud af at spille golf. Det gør mig ikke glad at spille med udstyr, der ikke passer til min fysiske formåen og mit potentiale. Flere timers fysisk og svingteknisk træning om dagen er ikke glæde for mig, og de kroniske skader på bevægeapparatet vil alligevel begrænse mig rigtig meget. Jeg må tage imod den hjælp, moderne udstyr har at tilbyde, hvis jeg skal kunne spille tilfredsstillende for mig selv. Og jeg skammer mig ikke længere over det!

I dag ser man professionelle spille med hybrider i stedet for de helt lange jern. Et redskab som har fundet meget stort indpas hos såvel høj- som lavhandicapperen. Og hvorfor gå rundt og lave dårlige slag med de lange jern, hvis man bedre kan styre en hybrid. Når alt kommer til alt er golf jo ikke et spørgsmål om “hvordan” men derimod “hvor mange”! Jeg gider ikke længere trille bolden rundt og ligne en idiot med et flot udseende blade 3-jern, hvis jeg tilnærmelsesvis kan slå bolden perfekt og ligne en semi-professionel med en hybrid-kølle.

Det er min indstilling, når jeg nu igen skal til at vælge nye jern. Som du kan læse her, har opdaget, at mine Cobra AMP slet ikke passer til mig i længde/vinkel. Desværre viste det sig efterfølgende, at jeg ikke bare kan få bukket jernene fladt uden at de bliver lettere beskadiget. Derfor er den bedste løsning at starte forfra. Denne gang vil jeg have en ekstra dygtig og seriøs fagmand til at stå for tilpasningen. Jeg vil have den lokale PGA Pro, Thomas Greisgaard Larsen til at guide mig.

Jeg vender tilbage til selve udvælgelsen, når jeg har fundet ud af, hvilke jern jeg vil teste.

 

Ha’ en god dag 🙂

 

v/Lars Schwartz

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2019 L.K.S. Golf

Log in with your credentials

Forgot your details?