Valg af nye jern – del 2 “testen”

Så er mine nye golf-jern bestilt hos producenten 🙂 Det blev til en timelang test før valget blev truffet. Baggrunden for at skifte mit nuværende sæt ud kan du læse her. Første del af dette emne kan du læse her.

 

Før modet med den lokale PGA Pro, Thomas Greisgaard Larsen havde jeg udset mig et par modeller af jern, som jeg gerne ville teste. I samrĂĄd med Thomas valgte vi 3 sæt ud til testen. Modellerne “Rogue” og “Apex 19” fra Callaway og “F9 Speedback” fra Cobra.

Jeg havde nok en forhĂĄbning om, at det endelig kunne lykkes af fĂĄ et sæt Callaway jern i bag’en. Omvendt var jeg ogsĂĄ helt med pĂĄ, at det skulle ende med at blive det sæt, jeg slog bedst med i forhold til længde og tilgivelse. Thomas valgte at medbringe 4 forskellige skafter til testen. 2 i stĂĄl og 2 i grafit. Grafitskafterne var i hver sin længde og stĂĄlskafter i hver sin vægt og opbygning. Hvad jeg ikke vidste var, at han ogsĂĄ havde taget 2 forskellige hoveder med af F9 modellen.

Den egentlige ĂĄrsag til at jeg skulle teste nye jern var, at jeg havde opdaget, at mine nuværende jern stop for meget pĂĄ hælen ved line-up og dermed sandsynligvis ogsĂĄ ved træf pĂĄ bolden. Det kunne forklare, hvorfor jeg havde en tendens til at sende bolde til venstre. Derfor skulle de nye jern være x-antal grader “fladere”. Da mine nuværende jern ikke umiddelbart kunne bukkes uden at beskadige bagsiden, valgte jeg at skifte sæt. Det skulle vise sig, at Thomas havde en skjult dagsorden og et hemmeligt værktøj med til testen. Mere om det senere.

På billedet ovenfor ses de 3 udvalgte jern sammen med mit nuværende (det orange jern). Jeg startede med at slå nogle slag med mit eget, for lige at mærke dagsformen og sikre det bedst mulige sammenligningsgrundlag. Herefter blev F9 fra Cobra testet med de forskellige skafttyper. De bød på en meget mere borende boldflugt og 10-15 meter længere slag. Bedst var det stålskaft, der mindede mest om mit eget. Selvom jeg havde regnet med, at et lidt kortere skaft ville passe bedre til min højde og drøjde var der praktisk talt ikke forskel på de to testede længder.

Det bedste skaft blev monteret på Callaway Rogue. Det stod dog hurtigt klar for os begge, at det ikke var et jern for mig. En alt for høj og blød flight tog adskillige meter af længden på mine slag. Callaway Apex var noget bedre end Rogue. Boldflugten mindede dog meget om den mine nuværende jern gav. Sammenlignet med Cobra F9 blev der fjernet ca. 10 meter i carry. Derfor gik jeg tilbage til at slå lidt med F9 og gennemgå de forskellige skafter igen. Det var undervejs i dén proces, at Thomas ubemærket trak sin lille kanin op af hatten.

Uden at afsløre noget satte han en hoved pĂĄ, som var vinklet lige som mine nuværende jern. AltsĂĄ sĂĄledes at de stod pĂĄ hælen ved lineup. Noget man ikke umiddelbart lægger mærke til, nĂĄr man stĂĄr over bolden. Allerede inden første slag med den nye opsætning lurede jeg, at noget var anderledes. Det føltes marginalt anderledes, og det gik op for mig, hvad han havde ændret. Jeg tror ikke umiddelbart, at Thomas havde regnet med, at hans lille nummer blev luret. I hvert fald kom der promte et “godt set” fra ham, da jeg konfronterede ham med min tanke. Da jeg slog nogle slag med det opretstĂĄende hoved viste det sig ikke overraskende, at jeg ramte den dĂĄrligere og fik en mere ventredrejende boldflugt.

Det 2 grader fladere hoved blev igen monteret pĂĄ det letteste stĂĄlskaft, og efter adskillige ekstra slag var vi klar til den endelige dom. Vi var heldigvis enige om, hvad mine nye jern skulle være. Cobra F9 Speedback, 5-GW bukket 3 grader fladt og monteret pĂĄ 90 grams KBS stĂĄlskafter i standardlængde. Ikke testens smukkeste og mest elegante jern, og heller ikke ligefrem det mest benyttede mærke og model blandt professionelle. Men pyt… Det koster det halve af Callaway Apex og slĂĄr 10-15 meter længere og mere lige, sĂĄ det gĂĄr nok 🙂

Nu skal jeg så til at lære mine nye længder at kende, hvorefter jeg skal have valgt mig nogle nye wedges, der dækker mig rigtigt ind på de kortere distancer.

Du kan bl.a. læse mere om de forskellige jernsæt her.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2019 L.K.S. Golf

Log in with your credentials

Forgot your details?