Hovedløst

Hvad fanden skete der lige dér? Det var min første tanke og min spillemakkers udbrud, da jeg i dag slog mit teeslag på 17. hul i Halsted Kloster Golf klub.

Hvad der skulle have været et sikkert udslag forbi bunkeren på 17. fairway blev alt andet end dét. Jeg valgte at slå med min Cobra Speedback fairwaywood, som jeg kun har haft et par måneder. Tidligere på runden havde jeg brugt den med stor succes på både 10., 11., og 13. hul. Alle tre slag havde siddet lige i skabet og givet et perfekt resultat.

Nu hvor jeg tænker tilbage, kan jeg dog godt huske, at jeg også brugte den til 2.-slaget på 13. og at resultatet faktisk var lidt spøjst. Aldrig har jeg haft så rent et træf mod sigteretningen for så at se bolden gå i en lige linje ca. 60 gr. til højre. I situationen studsede jeg ikke mere over det. Jeg konstaterede nok bare, at det måtte være det lidt dårlige leje, jeg slog fra, der havde påvirket bolden.

Tilbage til 17. tee. I det øjeblik jeg ramte bolden, føltes det egentlig rigtigt, men en brøkdel af et sekund senere mærkede jeg, at skaftet blev let. Snot forvirret slap jeg bolden af syne og fik øje på, at køllehovedet ikke var på skaftet. Så kiggede jeg tilbage på min makker og spurgte; “Hvad fanden skete der lige dér – hvor er køllehovedet?” Han var mildest talt også målløs og så lidt chokeret ud. Han pegede hen imod 11. fairway. I det øjeblik jeg kiggede derhen landede det på fairwayen ca. 50 meter fra os.

Jeg stod altså med skaftet på 17. tee. Køllehovedet lå på 11. fairway. Bolden (viste det sig efterfølgende) lå en meter fra 10. green, og vores kæber lå et øjeblik på jorden, indtil vi fattede, hvad der lige var sket. Der var tydeligvis sket det, at køllehovedet var gledet af skaftet som resultat af en elendig påsætning på fabrikken. Skaftet var altså ikke knækket!

Her dagen derpå priser jeg mig lykkelig for, at der ikke gik nogen på 11. fairway, der hvor det tunge køllehoved kom flyvende i høj fart. Og at det ikke slap skaftet lidt senere i finishen. Så var det fløjet i retning mod min makker, som stod bag mig og holdt øje med bolden. Det var også godt, at der ikke stod nogen ved siden af 10. green. Bolden landede præcis der, hvor man normalt stiller sin bag, imens man putter. Der kunne nemt have stået nogen og noteret score eller sat deres putter i bag’en. I forvirringen så vi jo ikke boldens flugt, og vi tænkte ikke over at råbe “fore” generelt “just in case”.

Jeg har aldrig prøvet det her før. I de 15 år som aktiv spiller har jeg aldrig set det ske for nogen. Jeg har set en spiller eller to knække et skaft, men aldrig at hovedet er gledet af. Men det har jeg nu, og jeg håber, at jeg aldrig skal opleve det igen.

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2019 L.K.S. Golf

Log in with your credentials

Forgot your details?