Cobra F9 Speedback driver

Så er det igen blevet tid til at anmelde golfudstyr. Denne gang er det Cobra’s F9 Speedback driver, som jeg havde fornøjelsen af at teste på Cobra’s demodag i Maribo.

 

2019 er med rette udråbt som et udpræget “driver”-år pga. de utrolig mange nye drivere, der er kommet på markedet netop i år. Nærmest samtlige brands har en eller flere 2019 modeller ude. Især Titleist har markeret sig med hele 4 nye drivere i deres TS-serie. Senest TS1 og TS4 der støder til TS2 og TS3, der har været på markedet et godt stykke tid. Man kan så diskutere, om det er nødvendigt og ikke mindst klogt rent salgsmæssigt at lancere 4 nye modeller på så kort tid, men det er jo en anden snak.

 

For mit vedkommende er tiden inde til at skifte driver, så er det jo skønt, at markedet er fyldt med nye drivere fra alverdens producenter. Nu er jeg jo de senere år blevet meget begejstret for Cobras udstyr generelt. Jeg spiller allerede med deres F9 jern og wedges. Før F9 spillede jeg også med Cobra-jern, nemlig deres AMP, som min søn nu har overtaget og spiller flot golf med. Derfor var der nærliggende for mig at starte med at se på, hvad Cobra kom med af ny driver i år. I tråd med resten af deres nye produkter hedder Cobra’s nyeste driver F9 Speedback.

 

Prisskiltet viser en vejl. pris på 3.500 kr., men i skrivende stund kan den fås på tilbud til 2.999,- Driveren findes i tre forskellige loft-intervaller og kan naturligvis justeres i forhold til både ønsket højde og kurve på boldens flugt. Køllehovedet er sort og kan fås i mat eller blank finish. Det samme kan de mange vidt forskellige skafter, som Cobra har udviklet til driveren.

Med de tre loftintervaller og en lang række forskellige skafter ender man med et utal af kombinationsmuligheder. Med hjælp fra sin PGA-pro eller Cobra’s staff kan alle finde en kombination, der passer perfekt til den enkeltes måde at slå på. Her skal bl.a. ses på parametre som især svinghastighed og angrebsvinkel.

 

Problemet for mig med hensyn til min gamle Taylormade RBZ driver er, at jeg har haft svært ved at styre retningen fra slag til slag. Derudover slår jeg typisk for højt, og boldens flugt bliver i en ret blød bue. Den kan egentlig godt slå langt, men der skal virkelig et godt træf til for alvor at flytte bolden. Det er da sket nogle gange, at jeg har slået 290+ meter med den. Det har bare været for sjældent i forhold til, hvad jeg ved, jeg kan.

 

Vi kender jo alle sammen melodien i den slidte kliché-sang, som producenterne synger hvert eneste år, når det kommer til udstyr. Hver eneste sæson har de angiveligt udviklet grej, der er endnu mere tilgivende, kan slå endnu længere og endnu mere lige end sidste års modeller. Det gælder i høj grad også for deres drivere. Hver gang jeg hører en producent forsøge at sælge deres nyeste driver på netop de sædvanlige 3 parametre tænker jeg ubehjælpsomt; “Ja ja, det kan I jo sagtens sige. Hvor meget bedre kan man snart gøre det?” Derfor så jeg da også meget frem til at tage Cobra’s nye F9 driver i hånden og sammenligne den med min nuværende. Og lad det bare være sagt med det samme. Jeg blev ikke skuffet over F9 Speedback! Hverken i forhold til længde eller tilgivelse. Og et nøje udvalgt skaft sørgede også for stabile slag.

 

Efter rigtig mange slag og en hel masse data fra Trackman, fandt Cobra’s udsendte frem til to opsætninger, som på hver sin måde passede rigtig godt til min måde at slå på. Den ene gav ca. 5-10 meter længere slag end den anden, som til gengæld gav lidt mere stabilitet. Jeg carriede for det meste bolden 230 m. og opnåede en total distance på 250+. De ekstra meter, jeg opnåede i den ene opsætning var umiddelbart en for lille gevinst i forhold til det jeg tabte på stabilitet. Selvom den var fed at slå med vil jeg til hver en tid ofre mod de 10 meter for at få lidt ekstra stabilitet. Det vil stort set aldrig være de 5-10 meter, der gør forskellen på succes og katastrofe. Modsat vil lidt ekstra hjælp til at opnå lige slag de 2 ud af 10 gange, jeg træffer bolden sløjt potentielt gøre en kæmpe forskel.

 

Det jeg var allermest imponeret over ved Cobra F9 Speedback var, at den virkelig gav en følelse af (undskyld mit sprog) at sende bolden ad helvede til. Centertræf gav virkelig en oplevelse af at bolden blev skudt ud af en kanon. Følelsen blev forstærket af lyden, der ikke var det her klingende “pling”, som især Callaway tit byder på. Med Cobra F9 lød det virkelig som om, der var noget “fylde” i driveren. Det føltes nærmest på samme måde som det gør, når man rammer en tennisbold lige midt i strengene. Bolden bliver virkelig skudt afsted uden at man mærker kraften i fingrene.

De gange man ikke rammer bolden i sweetspottet kan man naturligvis mærke det en smule mere i fingrene. Det er dog ikke noget i forhold til så mange andre drivere, jeg har prøvet gennem mine 25 år som amatørgolfer. Med hensyn til længden på de slag, der er ramt i kanterne af driveren, er jeg om muligt endnu mere imponeret end over længden på de rene slag. Jeg præsterede at sende bolden ud på 230 meter på et slag, hvor bolden blev ramt så højt i køllen, at en tredjedel af bolden var udenfor køllehovedet. Så har man altså formået at lave en tilgivende driver!

 

 

 

Alt i alt må jeg konkludere, at Cobra endnu en gang har bevist, at det er muligt at levere udstyr i topkvalitet, som nemt kan konkurrere med de helt stor brands som Taylormade, Titleist og Callaway. Og så er de endda i stand til at være bland de billigste på markedet. Som sædvanligt får man virkelig meget “value for money”. JA, i mine øjne leverer Cobra klart mest værdi for pengene af alle kendte brands. Det er da også derfor, at jeg til enhver tid vil anbefale enhver spiller til at teste Cobra’s forskellige grej, hvis der skal skiftes ud i bag’en. Ikke overraskende endte min test af Cobra F9 Speedback med at jeg bestilte et eksemplar lige på stedet. Den var ganske enkelt så god på alle parametre, at jeg ikke følte behov for at teste andre af de mange 2019 modeller fra andre brands.

 

Nu har jeg så haft Cobra F9 Speedback driveren i bag’en i små 2 måneder, og den skuffer heller ude på banen. Jeg har flere gange slået 300+ meter med den uden at skulle bruge hjælp fra en medvind. Jeg har opnået 250+ slag med off-center træf. Og ikke mindst har jeg fået meget mere stabilitet. Bevares… Jeg slår stadig skæve slag, og jeg er da også flere gange endt med at skulle slå slag nr. 3 fra teestedet. Som det er med alt andet udstyr er det trods alt stadig ham/hende der står med værktøjet i hånden, der i sidste ende er skyld i resultatet. Selvom Cobra F9 ikke kan slå slagene for mig bliver det til 5 af 5 golfbolde herfra!

 

 

0 Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

©2019 L.K.S. Golf

Log in with your credentials

Forgot your details?